Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din 2014

Adevărul despre Victor Viorel Ponta

Câteva minciunele spuse de mister Ponta, cât și ce părere au unii, actuali, susținători despre prim-ministru:

Fructele și legumele lipsite de glorie

O idee foarte bună care ar trebui să fie implementată în fiecare supermarket. Astfel poate nu se vor mai risipi mii și mii de tone de legume și fructe. Decât să arunci tone de fructe și legume la gunoi, doar pentru că nu arată prea bine, e mai provitabil să le vinzi mai ieftin persoanelor care nu sunt atât de pretențioase cu aspectul alimentelor.

Autonomous Cruise Control System (ACC) de la Hyundai

Am avut șansa de a testa, de pe scaunul din dreapta, functia de ACC . E adevărat, nu pe un Hyundai ci pe un Mercedes, dar sistemul este la fel. Urmăriți filmulețul de mai jos. Merită!

GEMA

Destul de enervant ...

De patru zile in Frankfurt

Momentan sunt in Frankfurt, in delegatie (business travel cum se zice in corporatii), pentru trei saptamani. Marti am luat avionul de dimineata si a trebuit sa ma trezesc pe la 4:30. Chinuitor! Din pacate nu este o cursa  directa Sibiu - Frankfurt asa ca a trebuit sa schimb avionul in Munchen. Am ramas surprins ca avionul de la Sibiu la Munchen era plin ochi, iar Airbusul de la Munchen la Frankfurt de asemenea. La noi plin de turisti straini, iar in urmatorul avion plin de bancheri, oameni de afaceri. Taxiul de la aeroport pana la apartmaentul unde locuiesc a costat 30 euro. Bineinteles ca am cerut chitanta, ca prima oara cand am mai fost pe-aici am uitat sa o cer si a trebuit sa decontez din propriul buzunar. Autostrazile sunt pline de masini. Pline. Chiar si cele secundare sunt foarte circulate de masini, nu de vaci . Si chiar se mai contruiesc si altele sau se modernizeaza. Chiar daca una sau doua benzi erau in constructie/renovare traficul nu era deranjat. Erau create alt...

Adevarul despre FIFA

In filmul de mai jos este explicat foarte simplu, intr-o maniera hazlie dar in acelasi timp brutala, ce este de fapt FIFA, cum a fost organizat Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia si cu ce costuri. Fotbalul este o religie institutionalizata, iar institutia se numeste FIFA.

Supermarket-urile din România te consideră hoț

Citind acest articol mi-am adus aminte că atunci când am mers în Carrefour, în Dijon (Franța), am intrat cu un rucsac în spate și o plasă în mână, iar soția cu o plasă de la un alt magazin. Nu era niciun paznic la intrare, nimeni nu ne-a oprit să ne întrebe de viață sau mai mult să ne pună să băgăm sacoșele în plastic așa cum se obișnuiește în magazinele din România. Același lucru l-am observat și în Germania, unde nu am văzut niciun paznic care să te pună să-ți sigilezi lucrurile personale, să te considere un potențial hoț. Pe când la noi trebuie să-ți sigilezi geanta, plasele, buzunarele și dacă s-ar putea și gura. La ce se mai folosesc camerele de supraveghere din incinta supermarket-ului? Plus, încă o chestie care mie mi se pare absurdă. Faptul că plasele, sacoșele de la ei sunt cu însemnele firmei. De ce nu fac plase fără niciun însemn, pe care să le cumperi, iar cele cu firma să ți le dea gratis? Pur și simplu le faci reclamă pe banii tăi. Poate că sunt eu mai pretențios...

Flanco și politica

Update: administratorii site-ului au schimbat poza "ca sa nu fie vreun dubiu ca Flanco ar sustine un partit sau altul". Sigur ca Flanco nu face politica, ci a fost doar o coincidenta nefericita . Se pare că Flanco te îndeamnă, subliminal, să votezi cu PSD-ul la Europarlamentarele 2014. Sau poate e doar o coincidență nefericită datorită faptului că angajații lor nu se uită la TV sau nu citesc presa .

Interviu cu un traficant de droguri

Cam așa stă treaba cu traficanții de droguri. Merge afacerea cât merge dar până la urmă tot ești prins. Apoi nu trebuie uitat faptul că în astfel de organizații intră și persoane "sus-puse" care, șantajate, nu mai au cale de întoarcere.

Cel mai norocos om din lume

O poveste incredibilă, dar adevărată.

Instalare Redshift în Ubuntu

Redshift este un program ce trebuie neapărat instalat pe orice sistem, mai ales dacă obișnuiești să lucrezi noaptea în fața monitorului. Redshift este alternativa programului f.lux ce se găsește pentru toate sistemele de operare: Windows, Mac și Linux. Până la această versiune de Ubuntu, adică 14.04, Redshift nu mi-a mers deloc, așa că am utilizat f.lux, cu toate că nu mergea așa cum trebuia. Acum Redshift merge perfect. Instalarea programului se face ușor. Ori prin Terminal: sudo apt-get install redshift redshift-gtk ori prin Ubuntu Software Center sau chiar Synaptic Package Manager, dacă îl aveți instalat. Sau puteți crea un script numit, de exemplu, redshiftRo.sh: #!/bin/bash redshift -l 20.15:48.26 -t 5700:3600 -g 0.8 -m vidmode -v unde 20.15:48.26 reprezintă coordonatele geografice ale României. Programul face minuni, dacă pot spune așa. Pe mine nu mă mai dor ochii când stau mult seara în fața monitorului.

Ubuntu Linux la ILikeIT de la ProTV

Ubuntu Linux intră din ce în ce mai mult în lumea noastră. Despre Ubuntu nu auzim doar pe la prieteni, neamuri sau doar pe Internet ci chiar și pe TV. Un exemplu este chiar emisiunea ILikeIT, realizată de George Buhnici , unde a fost prezentat sistemul de operare Ubuntu Linux, punându-se accent pe ușurința la folosire cât și costul ... inexistent de fapt pentru un utilizator obișnuit. Articolul în care este prezentat Ubuntu Linux poate fi citit direct de pe site-ul ProTV, aici .

Avem de învățat de aici

Cu toții avem de învățat de aici:

Programe de instalat în Ubuntu 14.04

Acum că ați downloadat și instalat Ubuntu 14.04 Trusty Thar sunteți mai aproape de a avea un sistem perfect funcțional. Cu programele instalate implicit poți să vizionezi filme, să asculți muzică, să scrii documente, să te conectezi la Internet, etc. Dar poate că nu e de-ajuns să ai doar aceste programe implicite, așa că mai jos o să pun o listă de programe pe care le am eu instalate pe sistemul meu.

Ce să faci după ce instalezi Ubuntu 14.04 Trusty Thar

Acum câteva zile în urmă a fost lansat Ubuntu 14.04 , aka Trusty Thar . Eu am făcut update de la 13.10 la 14.04 încă de la versiunea Alpha ca să văd cum merge și să am posibilitatea de a raporta posibile erori, astfel ajutând pe cât posibil comunitatea. Dar mai jos o să scriu câțiva pași pe care poți să-i parcurgi atunci când instalezi de la zero sau chiar când faci upgrade la Ubuntu.

Instalare icoane Numix în Ubuntu Linux

Cei care doresc să instaleze icoanele și tema Numix în Ubuntu 14.04 (cât și versiunile mai vechi) o pot face astfel: sudo add-apt-repository ppa:numix/ppa sudo apt-get update sudo apt-get install numix-gtk-theme numix-icon-theme numix-icon-theme-circle numix-icon-theme-utouch numix-icon-theme-shine Lista completă a pachetelor care pot fi instalate din acest PPA se poate găsi în Launchpad sau se poate vedea dacă aveți instalat Y-PPA-Manager: Eu folosesc icoanele Numix Circle cu tema Numix: Bineînțeles, puteți instala ce icoane vreți dar mie mi se par foarte faine astea de mai sus.

Automatele pentru plata facturilor

Cam orice bancă are câte un automat pentru plata facturilor. Scanezi codul de bare de pe factură, bagi banii în automat și factura e plătită. Problema e că niciun automat nu dă rest. Ceea ce e o prostie. Până când și automatele de bilete Tursib dau rest. imagine via vitrina.ro

Reclamă franceză țării noastre

România - Piatra din aur e un scurt metraj prin care țara noastră e prezentată prin ochii unui francez. Ceea ce nouă ni se pare obișnuit, de zi cu zi, plictisitor, străinilor li se pare misterios, intrigant, fermecător.

Disecția unei mașini de Formula 1

Nu sunt fan Formula 1 , dar filmul de mai jos chiar m-a impresionat. E interesant să vezi cum e alcătuită o mașină de F1 și ce îmbunătățiri i s-au adus: Update :

Sisteme Incorporate în exemple simple [carte gratuită]

Cu bunăvoința colegului meu Nistor Flaviu vă ofer, gratuit, cartea  Sisteme Incorporate în exemple simple , scrisă de el și de colegul Tudor Orlandea. Această carte are ca şi scop introducerea cititorului în lumea embedded prin nişte paşi progresivi, împărţiţi în zece capitole care tratează noţiunile de bază necesare realizării unor proiecte simple care au la bază un microcontroler.  Cartea doreşte să fie un suport pentru orice student care o parcurge şi un punct de plecare pentru cei care vor să cunoască lumea embedded în detaliu prin studiu individual ulterior.  Cartea este scrisă de nişte foşti studenţi pentru actualii studenţi, într-un format pe care l-au considerat potrivit ca un prim contact al cititorului cu noţiuni despre microcontroler şi programarea acestuia. Cei care au profil de electronică, automatizări și calculatoare poate vor găsi informațiile din această carte ajutătoare. Cartea poate fi downloadată de aici .

Fără cuvinte ...

Copiere playlist-uri Youtube în contul propriu

Din câte știu nu este nicio opțiune în Youtube de a salva sau a pune la favorit un întreg playlist. Astfel e destul de greu de a salva, cumva, un playlist interesant. Dar creatorul site-ului labnol.com a găsit o soluție  foarte ușor de folosit. Ceea ce trebuie să faceți e să copiați link-ul unui playlist și să-l introduceți în căsuța de editare. Apoi să-l salvați ca și playlist privat sau playlist public . Eu le-am salvat în mod privat . E foarte simplu și funcționează 100%. Apropos, filmele și playlist-urile se văd super pe televizorul LED Samsung 40F5500 .

Idolul anteniștilor

Întrebări pentru fanii latrinelor: Cum naiba poți să-l admiri pe acest vierme?  Cum poți să te uiți în fiecare noapte la un astfel de limbric?  Întrebări pentru Carmen Brumă: Cum naiba poți dormi cu ăsta-n pat? Cum naiba l-ai lăsat să te însămânțeze? Ce poți vedea la un astfel de pitecantrop în afară de faptul că încă mai poate face șpagatul? Și când te gândești că ăsta participă și a participat la emisiuni alături de diferiți politicieni. de pe reddit .

Pretenașu' de la 4

Am un vecin la etajul 4 care obișnuiește să dea muzica tare de se aude în tot cartierul. E bine că nu e chiar de-asupra mea, ci cumva pe diagonală, dar deranjul oricum e destul de mare. Vecinii care stau sub el (și care au copii mici) preferă, în loc să cheme poliția sau să încerce să vorbească cu el, să bată cu diferite obiecte în tavan sau să nu facă nimic. Așa se procedează acuma deoarece nu mai există țevi care să treacă dintr-un apartament în altul și poți să bați în țeavă. Într-o zi, un alt vecin, s-a săturat și a mers la ușă la pretenașu' de la 4 . Culmea, pretenașu' a chemat chiar el poliția și un echipaj a ajuns la el la ușă pentru că, după spusele lui, a fost agresat cu doi pumni în gură. Dar pretenașu nu știe cine i-a tras doi pumni de la julit, că e beat, așa că merge împreună cu poliția din ușă în ușă să caute agresorul. Așa sună și la mine și la vecinii din perete, care stau chiar sub pretenaș. După priviri iscoditoare a pretenașului răsuflăm ușurați că nu ...

În SUA ...

Deci, să nu ne mai mirăm de ce în SUA poliția acționează atât de dur. Când ai de-a face cu astfel de gorile (mă refer la comportamentul animalic, nu la altceva) nu poți vorbi frumos, să încerci să-i iei cu binișorul, ci scoți pistolul și-l întrepți direct spre ei. Cârâie vreunu? Pac! Măcar bine că în România nu e chiar așa, dar nici departe nu suntem.

Transalpina vs. Transfăgărășan

Am fost pe Transalpina și mi-a plăcut extrem de mult. Priveliștea e minunată, poate cea mai frumoasă priveliște pe care am văzut-o eu, drumul e bun (dpdv al unui pasager), aerul curat ... Am scris aici despre excursia până pe Transalpina. Din păcate nu am fost pe Transfăgărășan , dar sper ca anul ăsta să merg. Cei de la Top Gear au declarat că Transfăgărășanul are cea mai bună șosea. Dar se pare că nu au fost pe Transalpina. Reporterul (?) de mai jos a fost și declară că Transalpina e de neegalat.

Dacă faci dual boot Windows 7 cu Linux

Pe laptop am o configurație dual boot Windows 7 cu Ubuntu , cu toate că nu prea intru pe Windows decât atunci când vreau să joc ceva mai special, cum ar fi Rome Total War 2, care nu merge pe Linux. Mi s-a întâmplat ca să fiu în Windows și să am nevoie de ceva de pe partiția de Linux. Ca să pot să iau acel fișier trebuia să dau restart și să bootez în Ubuntu. Destul de deranjant, nu? Eh! Există un program prin care poți monta orice partiție ext2/3/4 din Linux în Windows. Programul se numește Ext2Volume Manager (înainte se numea Ext2Fsd).

Dacă nu merge tastatura în Tor Bundle

Am făcut upgrade la Tor Browser Bundle , versiunea pe 64 de biți, și am observat că nu merge tastatura. Rezolvarea am găsit-o pe net și constă în scrierea unei singure linii în scriptul care lansează browserul Firefox care să meargă cu Tor. Scriptul îl găsiți în locații diferite, în funcție de felul cum ați instalat Tor Bundle. Dacă e instalat din PPA găsiți scriptul start-tor-browser  în ~/.tor-browser-en/INSTALL/, iar dacă e pur și simplu downloadat de pe site ca o arhivă găsiți scriptul în folderul unde ați dezarhivat fișierul tor-browser-linux64-x.x.x_en-US.tar.xz. Linia care trebuie adăugata este: export GTK_IM_MODULE="xim" Rezolvarea am găsit-o pe AskUbuntu .

Gestionarea bugetului cu Google Worksheet/Excel

Pentru a-mi gestiona bugetul în fiecare lună foloseam în Linux programul GnuCash dar, după un upgrade de sistem, am pierdut fișierul cu datele introduse pe câteva luni. Știu, trebuia să fac backup, să îl pun pe Dropbox sau pe GDrive. Am uitat. Am renunțat la GnuCash și am trecut pe gestionarea bugetului în Google Worksheet, alternativa online pentru bine-cunoscutul MS Office Excel. Asta ca să-mi fie mai ușor de completat și de la serviciu, având în vedere că nu am acces la Dropbox acolo. Pentru a ține contabilitatea poți folosi o simplă foaie de calcul în care să notezi toate cheltuielile și apoi să le aduni și să vezi dacă la sfârșit de lună reușești să economisești ceva. Sau cel puțin să vezi pe ce cheltui mai mult și de unde poți tăia din cheltuieli.

Linux Lite pe un laptop vechi

Am un laptop vechi, Asus X51R, cumpărat în 2008 și care și-a făcut treaba până în momentul de față, chiar dacă am avut ceva probleme cu el. După ce mi-am luat un Dell și soției i-am luat un Acest Aspire One nu am mai folosit Asus-ul decât la anumite teste pe anumite distribuții Linux. Adică, dacă vroiam să încerc un SO îl încercam direct pe un sistem fizic în loc de Virtual Box. Dacă tot nu-l prea folosesc m-am gândit să-l fac cadou lui frate-miu, pentru a-l folosi la chestii ușoare, adică navigare pe Internet, ascultare muzica, vizionare filme. Nu pot să pun ultima versiune de Ubuntu sau orice alt sistem de operare care cere ceva resurse, mai ales ca Asus-ul are doar 1GB RAM. Totuși am vrut să pun o distribuție bazată pe Ubuntu sau Debian deoarece cu astea sunt eu mai obișnuit și aș putea să-l îndrum mai ușor pe frate-miu spre o rezolvare atunci și dacă SO-ul o să dea rateuri.

#Sibiu Timelapse

Acest video a fost făcut în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014 după cât îmi dau eu seama. E o perioadă de vis la Sibiu, mai ales în Piața Mică și Piața Mare la Târgul de Crăciun. Toți care vin în vizită în acea perioadă în Sibiu sunt plăcut impresionați, așa cum o să fiți și voi după ce veți urmări acest video:

Un scurtmetraj realizat cu program open source

Scurtmetrajul de mai jos, intitulat Tears of Steel , a fost realizat cu programul open source numit Blender . Filmul în sine este gratuit și poate fi copiat sau distribuit fără nicio problemă. Îmi place foarte mult cum e realizat, chiar dacă scenariul nu e cine-știe-ce, dar grafica e superbă. Asta arată faptul că nu trebuie să ai un program de mii sau zeci de mii de euro ca să faci ceva frumos. Chiar dacă e un program open source ar putea fi folosit pentru dezvoltarea oricărui film de la Hollywood. OK, sau aproape orice film. Blender este disponibil în Linux, Windows și Mac.

Miserumpism

Un fotomodel din Satu Mare, aflat în stare de ebrietate, a sunat la serviciul de urgenţă 112 pentru a reclama că i s-a rupt tocul de la un pantof . ( sursa ) Tipa asta ori e proastă rău de tot, ori e accesoriul unui politician sau afacerist  și de aia își permite să facă astfel de apeluri.