Treceți la conținutul principal

Instalare teme customizate in Windows 7

Cine ma cunoaste stie ca sunt un impatimit utilizator de Ubuntu Linux si majoritatea timpului stau pe acest sistem de operare. Totusi, din cand in cand, avand in vedere ca am dual-boot am posibilitatea sa intru si in Windows 7, mai ales atunci cand vreau sa joc un joc.

Un lucru care-mi place la Linux e faptul ca poti sa-ti customizezi desktopul asa cum vrei tu. Gasesti foarte multe teme, skinuri, aplicatii care sa-ti schimbe total interfata grafica. Dar Linux e recunoscut pentru posibilitatea de customizare. Pe partea cealalta, Windows 7 nu are posibilitatea directa de a schimba tema principala cu una customizata (o alta tema in afara de cele oferite de Microsoft).

Daca se urmaresc cativa pasi destul de usori se poate instala aproape orice tema customizata in Windows 7. Deci, daca doriti sa va infrumusetati putin windows-ul urmariti pasii de mai jos:
  • primul lucru trebuie sa downloadam un program numit Universal Theme Patcher si apoi sa-l instalam. Acest program va merge si pe Win7 32 biti dar si pe 64 biti cu conditia de a porni varianta corecta. Daca aveti Windows 7 pe 64 biti trebuie sa rulati UniversalThemePatcher-x64.exe.
sursa
Trebuie sa apasati pe cele trei butoare numite Patch. Dupa ce ati facut acest lucru trebuie sa dati un restart la calculator.
  • pasul urmator e sa downloadam o thema customizata de pe site-uri gen Deviantart. Tema pe care o am eu momentan se numeste Luto si o puteti gasi aici. Dezarhivati fisierul *.rar sau *.zip.
  • intrati cu Windows Explorer (sau Total Commander sau Free Commander) in acest folder: c:\Windows\Resources\ si copiati folderul, in cazul de fata, Luto dar si fisierul Luto.theme in folderul de mai sus specificat.
  • in acest moment veti putea vedea, daca totul a decurs asa cum trebuie, in meniul Personalization categoria Installed Themes noua voastra tema numita Luto

  • dati click pe aceasta tema si se va activa imediat.
Cam acestia sunt pasii ce trebuie urmati pentru a avea un desktop mai frumos in Windows 7. 
Mai multe detalii despre schimbarea temei gasiti si aiciCateva teme frumoase gasiti in acest articol.
Multa bafta!


Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct