Treceți la conținutul principal

Accident in fata firmei unde lucrez

Azi dimineata, in fata firmei Continental, a avut loc un accident tragic in urma caruia  o persoana si-a pierdut viata. Un camion ce transporta praf de ciment a intrat in coliziune frontala cu un VW Passat ce venea din sens opus. VW-ul a fost complet distrus dar si rulota pe care o tracta.
Conform primelor cercetări efectuate la faţa locului, cimentrucul nu a păstrat o distanţă de siguranţă, a intrat în coliziune cu autoturismul care era angajat în efectuarea virajului stânga, după care a pătruns pe sensul opus de deplasare unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul care tracta rulota. Din accident a rezultat decesul şoferului din autoturismul care tracta rulota (Tribuna.ro)
Ce vreau sa spun e faptul ca in Romania drumurile se fac cu curu', nu cu capul. In Conti sunt peste 2000 de angajati, din/in parcare pleaca/vin foarte multe masini pe zi.  Cu toate astea pe acea portiune de drum de unde se iese din parcarea companiei nu este prevazuta nicio limitare. Este linie discontinua, fara nicio banda de accelerare sau decelerare, fara alte semne de circulatie care sa semnaleze faptul ca e o zona in care trebuie sa ai atentia sporita. Pe acea strada, DN1, de la sensul giratoriu spre autostrada soferii baga viteza de parca i-ar urmarii tatarii. In fiecare zi se aud camioane care franeaza in ultimul moment, masini care clanxoneaza alte masini care intra in depasire ... Ca la balamuc! Si toate astea deoarece nu exista marcaje corespunzatoare dar un alt motiv il reprezinta si inconstienta soferilor.

Politistii stau numai la ciupeala in zone unde se stie ca se circula normal si nu sunt probleme. Dar nu inteleg de ce nu merg cu un radar pe acea portiune de DN1 unde majoritatea soferilor nu respecta deloc limita de 70 km/h.

De obicei trebuie sa se intample astfel de tragedii ca sa se schimbe ceva. Dar  cum suntem in Romania nici astfel de accidente nu-i trezeste pe cei responsabilit de marcarea soselelor. Sefii de la drumuri isi iau salariile linistiti cu toate ca in tara se intampla zeci de accidente pe zi din cauza gropilor, lipsei marcajelor, drumurilor prost facute, etc. Dar cine sa-i dea afara? Cine sa-i penalizeze?

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct