Treceți la conținutul principal

M-am decis și mi-am luat laptop

Acum mai bine de o săptămână nu eram decis ce laptop să-mi iau și de unde, de la ce magazin unde să fie și ieftin sau cel puțin cât de cât acceptabil. După ce am consultat mai multe zile la rând diferite magazine online, cum ar fi eMAG, Cel sau Oktal și după ce am citit diferite review-uri, am văzut filmulețe pe Youtube și am citit comentariile celor care au cumpărat deja un produs anume, m-am decis să-mi iau un Dell Inspiron.

Până acum am deținut (și încă mai dețin) un laptop Asus pe care l-am luat acum mai bine de 4 ani. Am avut ceva probleme cu el dar încă mai merge. În decembrie 2011 mi-am mai luat un notebook Acer Aspire One pe care îl folosește soția.

Darsă vă zic ce laptop mi-am luat. Mi-am luat un laptop de pe Cel.ro, un Dell Inspiron N5110. Erau și pe emag dar mai scumpe. Acest Dell are un Intel Core i7, un HDD de 640 GB, 6 GB RAM, o placă video NVIDIA GeForce GT 525M de 1GB dar are și o placă video integrată Intel HD3000. Asta-i bine deoarece, momentan, placa GT 525M nu e prea bine suportată în Linux dar plăcile Intel merg perfect.

Pe lângă laptop am mai primit o geantă de laptop dar și 3 ani garanție. Cred că e un lucru bun să ai 3 ani garanție mai ales că am văzut foarte multe laptopuri care aveau doar 1 an garanție.

Design-ul e foarte plăcut, e un laptop compact, robust zic eu, cu tastatura  mare, inclusiv taste de Numlock dar încă nu m-am obișnuit cu ea. Singura chestia care nu prea mă încântă e faptul că se încălzește destul de mult atunci când joci. De aceea trebuie neapărat un cooling pad. Eu chiar azi mi-am luat unul dar sincer nu prea am speranțe că va face față....

Driverele pentru acest laptop le găsiți pe site-ul Dell. Pentru placa video de la nVidia e indicat să luați driverele de la ei de pe site.

Dacă vreți să instalați Windows 7 de pe un stick USB să fiți atenți că puteți instala DOAR dacă introduceți stickul în portul USB 2.0, care-i în partea stângă.

Pe acest laptop merg toate jocurile astea noi ca Skyrim, Call of Duty MW3, etc.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct