Treceți la conținutul principal

De ce folosesc DuckduckGo ca şi motor de căutare

Cred că fiecare dintre noi foloseşte cel puţin o dată pe zi un motor de căutare. Că e Google, Yahoo, Bing, Ask, Yandex, etc., nu contează, chestia e că aceste site-uri ne fac viaţa mult mai uşoară. Dar fiecare are un search engine preferat. Până acum o lună preferatul meu era Google dar l-am înlocuit, fără regrete, cu un alt search engine numit DuckDuckGo. Nu pot să spun că nu folosesc şi Google din când în când dar cu timpul sper să renunţ de tot la el.

În Firefox şi Opera am setat ca motor de căutare implicit DuckDuckGo dar în Chrome am lăsat Google ca default. Oricum cel mai mult folosesc Firefox Nightly aşa că ....

Totuşi, de ce îmi place aşa mult acest motor de căutare? Ce are în plus faţă de celelalte?


  1. Securitate/Intimitate - acest motor de căutare nu urmăreşte şi nu salvează tot ceea ce faci online, tot ceea ce cauţi pe Internet aşa cum face Google, Bing sau Yahoo.  Google traks you. We don't. Mai ales acuma când Internetul se zbate şi încearcă să se strecoare printre legi ca ACTA, SOPA sau PIPA avem nevoie de mai multă intimitate ca niciodată.
  2. Toate rezultatele apar pe o singură pagină - cred că e mai uşor de urmărit rezultatele găsite de motorul de căutare. E ca la Twitter, cu cât dai mai mult de scroll cu atât apar mai multe rezultate.
  3. Fără reclame - la Google sau Bing ca să scapi de reclame trebuie să instalezi diferite extensii. Duckduckgo pur şi simplu nu are reclame. Punct.
  4. Zero click info - de exemplu dacă scrieţi Mihai Eminescu în căsuţa de căutare şi daţi search va apărea în primele rânduri direct nişte informaţii despre Eminescu, chiar poza lui, etc. Nu va trebui să daţi click pe un link (ca Wikipedia) pentru a afla informaţii despre un anume subiect.
  5. Sintaxa !bang - DDG are o opţiune foarte interesantă prin intermediul căreia poţi căuta pe diferite site-uri introducând în căsuţa de căutare sintaxa !paginaweb. De exemplu !wikipedia sibiu te va duce direct pe pagina Sibiului de pe Wikipedia. Se poate folosi pentru o mulţime de site-uri cum ar fi imdb, youtube, vimeo etc. O listă găsiţi aici.
  6. E altceva - parcă e mai simplu, e mai curat, e mai atractiv, e ... altceva. Câteodată avem nevoie de o schimbare.
Eu cred că merită o şansă. Nu ai nimic de pierdut dacă foloseşti din când în când acest motor de căutare. Încearcă-l şi tu!

DuckDuckGO

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L...

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd ...