Treceți la conținutul principal

Nautăţi de la Google şi Facebook

Pentru mine această săptămână a fost una plină de noutăţi. Aici nu mă refer la viaţa particulară, toate-s ca înainte, treburile merg bine, ci mă refer la viaţa online :))) sau mai bine zis la virtual life (sâc!). Noutăţile vin de la Google, de la Facebook şi de la Linux Mint. Dar să le iau pe fiecare în parte!


Google+ 

Sunt destul de fericit deoarece am avut şansa să intru şi eu în lumea Google+ şi asta datorită unui prieten care mi-a dat o invitaţie (thanks @tykryt). Am reuşit să testez puţin acest site de socializare, că de fapt asta-i, şi mă atrage, e diferit parcă dar în acelaşi timp şi foarte uşor de folosit. Google+ e o combinaţie între Facebook, Tumblr, Twitter şi Flickr. Asta nu-i un lucru rău ci e chiar bine! Până la urmă nu trebuie să reinventăm roata de fiecare dată, nu? 

Ceea ce pare foarte interesant e opţiunea de Hangout dar şi Circles, sau pe româneşte opţiunea Întâlniri (traducere proprie) şi Cercuri. Abia aştept să încerc opţiunea Hangout dar momentan nu am cu cine să discut. Poate se oferă cineva? :)


Blogger

Am rămas surprins când am deschis draft.blogger.com să postez o imagine grăitoare pentru BAC-ul din 2011 şi am văzut noua interfaţă de la Blogger.  Îmi place şi această modificare, inerfaţa nu e aşa de încărcată, e mai light. Editorul de post-uri e mult mai optimizat şi atunci când scrii se poate vedea tot articolul. În dreptul fiecărui post este afişat numărul de vizualizări al acelui post. Astea sunt doar câteva chestii dar dacă deţii un blog pe Blogger sunt sigur că aţi observat noua interfaţă. Întrebarea e: vă place noua interfaţă?



Facebook Chat

Eu unul nu sunt fan al chat-ului de pe Facebook dar nici al chat-ului în general.  Am observat ieri că au schimbat poziţionarea listei celor care sunt pe chat. Din stânga au pus-o în dreapta! Bună mişcarea! Chiar a fost o modificare ce trebuia luată în considerare :). Dar poate că această modificare este una binevenită pentru cei care folosesc la greu acest chat. Am să-l întreb pe Alin de la Hipodrome Of Music.

O altă noutate e faptul că nu mai am Ubuntu. M-am decis să încerc şi altă distribuţie să văd cum e. E adevărat, am ales una bazată tot pe Ubuntu şi pachete .deb dar nu sunt dezamăgit de loc până în acest moment. Ah, trebuie să zic faptul că am instalat Linux Mint. Sistemul e foarte stabil, cu Compiz instalat, cu Indicator Applet Application Menu şi alte bunătăţi.

De această dată nu o să mai instalez programe pe care nu o să le folosesc niciodată aşa cum aveam în Ubuntu. De-acuma ştiu ce folosesc, la ce mă ajută un anumit program, ce vreau să fac cu acest sistem şi cel mai important ce să nu modific în configurări.


Gmail

Era să uit să vă zic faptul că şi Google Analytics şi Gmail se îndreaptă spre un face lift. Dacă vă logaţi în Gmail şi intraţi în Setări şi de acolo la Themes o să observaţi că există o interfaţă numită Previw (şi Dense Preview) şi dacă o să o alegeţi o să vedeţi că seamănă izbitor cu interfaţa de la Blogger sau Google+.

La Google Analytics o să observaţi în partea dreaptă sus opţiunea New Version şi dacă daţi click pe ea o să vă arate noua versiune al acestui serviciu.

Cam atât! Lucrurile par să se mişte bine cu Google+ şi nu cred că o să fie un dezastru aşa cum a fost Google Wave. Blogger şi-a schimbat faţa şi acum pare mult mai serios. Facebook e Facebook, toţi îl ştim şi nu are rost să discutăm despre ceva ce toată lumea cunoaşte.

Baftă!

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct