Treceți la conținutul principal

Eu nu Vand Tara asa Ieftin!

Zilele astea vuiesc televiziunile si ziarele dupa ce vreo 60 de vamesi si politisti de frontiera au fost arestati, preventiv e adevarat, pentru luare de mita, adica spaga, si pentru constituire a unui grup infracţional organizat, adica organizatie mafiota. Intrebarea e de ce abia acum cand defapt chestiile astea se intampla de prin 1990? Poate se vrea a fi doar putin praf aruncat in ochii UE acum cand ne apropiem de data limita pentru a intra in Schengen. Zic putin praf deoarece dupa mine ar trebui majoritatea vamesilor sa fie arestati. Daca vreo unul nu mai ia spaga acuma cu siguranta vila din centrul orasului, proprietate personala, nu e ridicata pe salar de bugetar. Cred de-altfel ca majoritatea din cei arestati vor pleca acasa cu zambetul pe buze si cu nicio zi de condamnare. Asta-i Romania! Cum zicea un amic "Da bine la popor sa-i plimbe prin fata camerelor de vederi cu catusele la mana".

Eu sunt din zona aia, Botosani, am terminat facultatea la Suceava si am avut o colega care-i la politia de frontiera Siret si din pacate a fost si ea arestata. Din respect pentru ea si pentru faptul ca ma intelegeam bine si era o fata cuminte si la locul ei nu am sa spun nimic despre ea de rau cu toate ca e in aceeasi oala ca si colegii ei. Asa ca am sa ma refer doar la colegii ei. 

Au strans milioane de lei (mii si mii de euro) de pe spatele cinstitilor traficanti de tigari.
Sumele primite de politistii care lucrau pe o tura variau intre 7.000-8.000 lei pana la 20.000-25.000 lei, in conditiile in care, intr-o tura de 12 ore lucrau aproximativ 10-12 persoane.
Ce e interesant e faptul ca la sfarsitul unei ture se adunau toti si imparteau castigul greu muncit in functie de functie. Puneau banii intr-o galeata si imparteau frateste, doua sefului, una angajatului, doua sefului, una angajatului... E ca si cum acesti dragi patrioti au mers cu colinda si la sfarsit isi impart castigul. Foarte frumos!

Vamesii cat si politistii de frontiera sunt si buni negociatori. Iata o discutie intre un politist si un cinstit traficant:
 "Manuel Eugen Costache (MEC): Bai, omule, deci mie... mi-ai pus... cat ai pus aici?
 Interlocutor (I): 40.  
MEC: Ei! Pui... Pui 70! Da-ncoa! Hai! Mai pune 50! 
I: Sefu! 50... 
MEC: (politistul intinde mana dreapta in care are o bancnota ce pare a avea cupiura, spre geamul ghiseului) Da-ncoace pasaportul! Mai pui 50 ca-ti tai capul, daca!  
I: Nu, nu, sefu! Apai, lasa-ma oleaca!..."
- "MEC: Ceapa ta de drac!  
I: Ai vazut?  
MEC (neinteligibil)  
I: Alta data ies mai ieftin oleaca!  
Ionel Giza: Alta, data inapoi! 
 I: Alta data, nu inapoi!  
IG: Alta data inapoi si stai la rand!"
- "Mihaela Elena Cosic (MEC): Auzi, Florin! Il stii pe acesta? L-ai mai vazut? ... Hm? 
 Florin Lupu (FL): Stai, stai, stai, ca nu stiu cum ii spune!  
MEC: Ion Sabin ... MEC: Sa iau sau nu?  
FL: Ia!  
MEC: Hm?  
FL: Da!".
Si cum romanul e invidios din nastere unii dintre acesti infractori erau si suparati ca alti colegi de-ai lor primeau mai multi bani. Ete bre! Ala a primit cu un milion mai mult ca mine, oare e mai bun la negociat? 

Nu e de mirare cum unii si-au luat masini scumpe, si-au construit vile si s-au lafait in bani cand astfel de practici erau in fiecare zi acolo.

Mai multe detalii aflati pe site-ul StirileProTV.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct