Treceți la conținutul principal

De asta îmi Place Windows

Deţin două calculatoare, un laptop Asus care mi-a scos peri albi dar acum funcţionează foarte bine cu Ubuntu instalat şi un Desktop PC cu puţini RAMi, doar 512MB dar am făcut deja comandă pe Okazii de 1GB, şi WindowsXP instalat.

Despre laptop-ul meu am tot povestit, despre Linux am tot zis, dar ce nu am zis e cât de mult îmi place Windows-ul. 

Nu, acuma serios, nu-mi place Windows-ul! Sau să fiu mai corect nu iubesc Windows-ul ci doar îl tolerez. Azi am pierdut câteva ore încercând să-l fac să meargă şi nici acum nu ştiu dacă nu o să mai facă probleme în continuare. Sistemul se bloca când nici nu-ţi închipuiai, câteodată se restarta şi totul se mişca foarte greu, extrem de greu. Am bănuit că trebuie să fie un virus dar AVG-ul nu l-a detectat şi mai rău antivirusul nici nu-şi mai făcea update. Am dezinstalat AVG şi am instalat Avast dar degeaba, sistemul mergea la fel de greu. Am instalat apoi Spybot Search and Destroy şi am dat o scanare, o simplă scanare. Boooommm, zejdemii de adware, adspy, trojeni, fără număr...Toate de la un rahat de search bar instalat din greşeală de soţie după ce a descărcat un PDF convertor, parcă.

Am lăsat să scaneze tot şi apoi am început să fac curăţenie cu Spybot. După un restart sistemul reuşeşte 
să intre în Windows, apucă să arate ecranul de primire (wellcome screen) cât şi wallpaper-ul apoi o fereastră a aplicaţiei command.com se deschide şi ... atât.

Am scos rapid un CD cu Hiren's BootCD şi am început să scanez cu Kaspersky antivirus toată partiţia C:\. În acelaşi timp am început să caut pe laptop dacă a mai avut cineva această problemă. Am găsit chiar pe forumul de la Spybot răspunsul la problema mea. Am oprit scanarea şi cum eram în Mini WindowsXP am intrat în regedit şi am şters toţi regiştrii de la Spybot aşa cum se explică pe acel forum.

După un restart totul a mers cum trebuie. Am reuşit apoi să instalez Avira Antivirus şi am dat o scanare şi au fost găsiţi doar trei trojeni. Acum sper că totul e bine.

De-asta îmi place Windows, deoarece instalezi ceva ce pare de încredere şi pe la spate ţi se instalează sute de trojeni, adware, rootkits etc. Trebuie să ai instalat cel puţin un antivirus gen AVG, Avast, Avira, Kaspersky, un program gen Spybot, un firewall, trebuie să fii tot timpul cu ochii în patru, să nu cumva iei viruşi. Pe de-altă parte Windows-ul îşi face datoria cu bine în multe situaţii pe care nu vreau să le enumăr acum.

Dacă aveţi Windows trebuie să aveţi instalat un antivirus bun, un adware\spyware removal, un firewall bun. Eu îmi aleg astfel de programe de pe site-ul freewarefiles.com, toate-s gratuite acolo. Şi nu ar prinde rău să aveţi un CD cu Hiren's BootCD deoarece conţine o mulţime de programe care ar putea să vă scoată din încurcătură. În cel mai rău caz atunci când vă crapă sistemul măcar puteţi recupera fişiere de pe partiţia C pe alte partiţii ca apoi să reinstalaţi Windows-ul.

Concluzie: scriind astea mi-am dat seama că şi Windows are probleme la fel cum şi Linux are probleme. Niciunul nu e perfect şi depinde de fiecare dacă-i place Windows sau Linux. Ca să vedeţi ce vi se potriveşte trebuie să le încercaţi pe amândouă. Eu unul pot să zic că nu mă mai întorc la Windows!

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct